Blogcollectief

Welkom op het blogcollectief van Vlaamse Freinetscholen

vrijdag 11 april 2008

Fragmenten uit ons klasdagboek.

Maandag 17 maart 2008
Vandaag gingen we met de zesdes van klas Sven en klas Ciska naar de Wingerd geweest. We moesten te voet gaan. De klas van Sven mocht mee met Anke, de zedenleerjuf, om een rollenspel te spelen. Het ging over een jongen die gepest werd. Ik mocht de papa spelen. Toen dat gedaan was moesten we mee met Juf Siglinde, om een les Latijn te krijgen. Het was heel interessant. Daarna was het speeltijd. We hebben ook het vak biologie gehad van Geert. Het ging over de kenmerken van alles wat levend is. Daarna hebben we crea gedaan, we moesten papier in water met olie doppen.
Florian

Dinsdag 18 maart 2008
Toen we in de klas waren, gingen we op de mezzanine zitten. Daar overliepen we de puntjes voor de schoolraad en we bekeken het verslag van de vorige keer. We hebben ons record puntjes opschrijven verbroken: 2! Wow!
Dan Frans: oefendictee. Na Frans was het etenstijd. Om 13u kwam Sven ons halen op de speelplaats om naar de VIP-school te gaan. En waarom: om naar ‘Accent op Talent’ te gaan. Het zesde maakte een Afrikaans masker uit klei. Dat was leuk.
Niklas

Donderdag 20 maart 2008
Vandaag kwam er een mevrouw een kijkje nemen in onze klas. We hebben onze !!Moelijke!! taalblaadjes afgewerkt.
Rekenen stond ook op het programma. Na veel en lang zweten is het eindelijk gedaan. We hebben ook nog een evaluatieblaadje gemaakt over de bosklassen. Dit was onze dag!
Jozefien

Vrijdag 21 maart 2008
Hoe verliep de dag… is de vraag. Wel dat ging zo. 21-03= lente!
Jamaar de jamaar! Lente, lente? Nee hoor! Sneeuw, hagel en regen! De zon kwam één keer tevoorschijn. Sombere dag dus. Inderdaad, al meteen rekenen. Tja, het leven is soms zwaar. .. Gelukkig dacht Sven eens aan ons (wat hij meestal doet). We keken dus naar een film voor project. Raad eens? De … Titanic! Haleloeia! Toch nog iets leuks. De RAMP was wel eng, maar ja. Nou, ik kreeg ook het klasdagboek mee. Door weer en wind naar huis en schrijven maar. Vandaag begint ook de vakantie!!!
Mo

Maandag 7 april 2008
De eerste dag na de paasvakantie. Eerst hebben we de taken verdeeld. Dan nieuwe plaatsen gekozen. Dan was er veel te vertellen in de praatkring. Na de speeltijd was er projectwerking en dan rekenen.
Leander

Dinsdag 8 april 2008
Vandaag begon de dag weer met rekenen. Na een uurtje moesten we naar de klas van Ciska, natuurlijk om weer Frans te doen. Dit keer was het wel een toffe les. Om 10.00u was het speeltijd en daarna weer Frans. Ciska moest even weg. Dus wij moesten weer oefenen. toen Ciska terug was moesten we dialoogjes voorlezen. Dan weer naar de klas. Daar gingen we op de mezzanine om klassenraad te doen. Dan was het vrije werktijd. Ik heb een beetje aan mijn interview gewerkt. Toen was het 12.0u. Ik ging eten en kwam om 13.00u terug. We gingen weer naar ‘Accent op Talent’. We stapten op de schoolbus. In de bus was ik een beetje misselijk. Deze keer hebben we over geld gepraat, over economie dus. Dan hebben we een paar blaadjes ingevuld. Toen we klaar waren gingen we naar een lokaal waar we blind typen mochten oefenen. Het was leuk en moeilijk. Ik zat net aan oefening 4 toen de computer uitging. Het was tijd dus gingen we naar de bus. Het was vandaag een superwarme dag maar wel een leuke dag. Thuis heb ik een vis gekregen en hij heet Gouden Meisje.
Gülsüm

Woensdag 9 april
Vandaag worden Gustave en Leander naar de schoolraad gestuurd. Intussen doen we lectuurkring. Siebert en Monica stellen allebei een boek voor en ze doen dat erg goed. Twee heel verschillende verhalen komen aan bod. We praten nog wat na en hebben het o.a. over de kwaliteit van stripverhalen en de droom van schrijvers dat hun verhalen verfilmd worden.
Dan buigen we ons over spreekwoorden en uitdrukkingen. ‘Met man en macht’, ‘Voor dag en dauw’ enz. Niet makkelijk, maar iedereen werkt hard door. Gustave en Leander maken ondertussen een verslag van de schoolraad.
Dan is het speeltijd, die wordt gevolgd door een bespreking van de schoolraad met de directeur. Geert verdient alweer een blinker!
Na de speeltijd krijgt iedereen de kans om de gegevens te verwerken van de interviews en enquêtes. Wie een enquête afnam, moet nu de resultaten in een grafiek gieten. Wie een interview afnam, kan het hier uittypen, maar dat mag ook thuis. Bijna alle kinderen zijn al klaar met hun interview of enquête. De resultaten zullen in onze schoolkrant geplaatst worden.
Dan is er nog wat vrije werktijd. Nadine is er ook, maar ze mag het rustig aan doen want iedereen werkt goed alleen verder. De weekbundel vordert goed.
De vakantie is nog ver weg maar toch voelt het aan alsof we niet zoveel tijd meer hebben om alles wat gepland is af te werken. Maar we gaan niet nog weken aan een stuk doorwerken, er komen nog enkele uitstapjes ook hoor.
SveN

Donderdag 10 april
We hebben taal gedaan. Het was een beetje moeilijk. Daarna was het speeltijd en we hebben basket gespeeld. Toen hebben we het taalblaadje verbeterd. Toen was het vrije werktijd. Toen dat gedaan was hadden we rekenen. ’s Middags hebben we buiten gegeten. In het park hebben we gevoetbald. In de namiddag hadden we project.
Pavol
Klas SveN - De Vlieger

Geen opmerkingen:

Oma gaat de ruimte in

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP