Blogcollectief

Welkom op het blogcollectief van Vlaamse Freinetscholen

maandag 7 april 2008

Met de Gannet, de wereld rond

Sailing for educationIn de Gentse haven ligt de Gannet, een klein zeilbootje, genoemd naar de 'Jan-van-gent'.
Met dit zeilbootje wil Marc De Mulder zijn jongensdroom waarmaken: op 1 juli 2009 vertrekt hij voor minstens drie jaar op wereldreis. Tijdens een bezoekje op zijn boot vandaag toonde hij ons de route: ik vaar naar waar de wind goed staat" en dat zal de hele wereld rond zijn. Marc wil vooral de kleine eilandjes bezoeken, daar waar geen buitenlander komt, daar waar misschien maar enkele mensen leven.
Hoe leven die mensen? krijgen zij onderwijs? wat doen de kinderen daar?


Om zich te kunnen voorbereiden op een wereldreis over de zeeën moet Marc zich oefenen: hij mag maximum 15 minuten aan één stuk door slapen. Welke voorbereidingen moet hij nog doen? Wat eet je op een boot, midden op een oceaan, met dagen en dagen varen vooraleer je land in zicht hebt. En hoe zorg je ervoor dat een enorm schip je niet vermorzelt? Wat is er te doen op een boot om hem varend te houden? Welke toestellen zijn er aan boord? Duizend vragen om te stellen.


Alles in de boot is zelf gebouwd. Er zijn drie slaapkajuiten. Marc reist alleen, maar alles is voorzien om geregeld voor een korte periode mensen te laten meevaren.
Marc heeft een eigen website, met een eigen blog.Marc wil met zijn boottocht 'zeilen voor educatie'
Zijn project heet dan ook 'Sailing for education'
...wordt vervolgd ....

Geen opmerkingen:

Oma gaat de ruimte in

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP